Giordano Bruno

Nakon prve radionice, na kojoj su se učenici/e upoznali s temeljima i načelima humanizma te posjetili Muzej iluzija, naša druga radionica vođena je parolom „Usudi se znati“.


Razgovorom o svemiru, prirodnim pojavama i djelu Giordana Bruna djeca su potaknuta na promišljanje o važnosti ljudskog znanja i kritičke svijesti. Ovom aktivnošću potaknuta je kritička misao i svijest o važnosti propitivanja postojećeg znanja (Zaporka za video je: Giordano).Znanstveni dio radionice posvećen je upoznavanju znanstvene metode i načinom dolaska do znanstvenih spoznaja. Kako vidimo, zašto vidimo to što vidimo, možemo li se oslanjati na vlastita osjetila, što je pouzdanost mjerenja i čemu služe mjerni uređaji, samo su neka od pitanja na koja su djeca dobila odgovor sudjelujući u nizu pokusa.


Naši mali istraživači/ce ispitivali su što je energija i možemo li je dokazati, kako se širi svjetlost, kako nastaje slika u zrcalu, možemo li vidjeti molekule…


Izuzetno smo ponosni na suradljivost, znatiželju i slobodu u iskazivanju stavova i promišljanja koje su današnji učenici/e pokazali. Na ovakav način djeca stvaraju siguran prostor u kojem uče jedni od drugih i stječu vještine oblikovanja vlastitih stavova.


3 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen